Шири се породица Равногорског покрета

11008548_802751899794985_7264656182911507999_nУ Јагодини 28.02.2015 године отворена канцеларија Равногорског покрета.Канцеларија и клуб Равногораца је отворен залагањем и вољом следбеника Равногорске идеје из овог града.После седамдесет пет година,у Јагодини која је важила за бастион комунизма,чуло се громогласно Живео Краљ,Живела Србија.Нешто преко 900 следбеника сврстаних у 20 месних одбора и Општински одбор је својим прилозима помогло отварање овог клуба.Равногорске и четничке заставе су се завијориле и никад више неће нестати из овог града.Одјекивале су патриотске песме,чула се и наша химна“ Спремте се спремте Четници“.Упаљен је поново пламен равногорског слободарства.

За Краља и Отаџбину.

Равна Гора је победила.

Живела Србија

 

Ravnogorci: Lokalni mediji ili Srbija u pink boji

579573_ravnogorcijagodinag.j.-2_f

Starešina jagodinskih Ravnogoraca Dušan Marković je na današnjoj konferenciji za novinare povodom privatizacije lokanog JIP Novi put podržao je borbu lokalnih medija protiv privatizacije i istakao da će „u suprotnom Srbija biti obojena u pink boju“.

– Ako pogasimo lokale medije u kakvu se državu Srbija pretvara. Privatizacija je jednako gašenje lokalnih medija. Pašćemo u rđavu boju, koju jako prezirem, a to je pink boja. Da slušamo samo jedne reči, da radimo ono što pričaju jedini ljudi i da ne vidimo ništa osim toga. Ravnogorci se ne slažu sa tim i borićemo se da lokalni mediji opstanu – rekao je Marković.
On je pozvao sve Jagodince da kažu svoje mišljenje i jasno, kao Ravnogorci, kažu „ne damo Novi put, to je istorija, to je ono što Jagodini treba“.

– Danas je to Novi put, sutra je to Jagodinska pivara ili neka druga firma, ali Ravnogorci će uvek biti uz jagodinske firme koje imaju tradiciju i dokazane su u radu. Novi put je uvek bio jasan pred svima, za svakog je bilo mesta i svako će dobiti mesta. I treba da živi, istakao je on i dodao da nije ni malo lako raditi novinarski posao u Jagodini, te da se slobodno možemo reći da je taj posao sa sedam kora – naveo je.
– Jagodinci moraju da daju podršku lokalnim medijima i to je naša dužnost, ali dužnost svih organizacija u Jagodini. Ravnogorcima je stalo da žive lokalni mediji i oni u Jagodini imaju tradiciju od 70 godina. Zar treba da ukinemo ono što su 70 godina na naši dedovi i roditelji stvarali. Tamo radi 70 Jagodinaca i zar svi trebaju da ostanu na ulici, zarad interesa nekih ljudi, koji hoće da ugase sve, e pa neće uspeti u tome – zaključio je Marković.
Ravnogorci su provobitno planirali miting podrške loklanim medijima ispred zgrade JIP Novi put, ali su potom, zbog bezbednostnih razloga, skup preselili u svoje prostorije.

 

Преузето из Блица

01.03.2015 године

НОВИ ЖИВОТ РАВНОГОРСКЕ ЕПОПЕЈЕ

DSCF1404Председник Равногорског покрета Предраг Богићевић излази из Палате правде у Београду после одложеног суђења.

 

НОВИ ЖИВОТ РАВНОГОРСКЕ ЕПОПЕЈЕ

Уочи рехабилитације ђенерала Драгољуба Михаиловића

Дуго одлагана рехабилитација команданта Југословенске војске у Отаџбини током Другог светског рата, вође „Трећег српског устанка“, ђенерала Драже Михаиловића, до те ће мере променити стање ствари у јавној свести државе Србије, да у њој никада више ништа неће бити исто.

Или бар не би смело да буде.

За почетак, никада више не би смео да се некажњено оглашава СУБНОР са бљутавим неистинама из кухиње острашћеног ранобољшевичког Министарства лажи:

Да ли је могуће да се у Србији, која се изјашњава против фашизма, сада кад слави 70 година од победе у Другом светском рату, правно рехабилитује неко ко је био на страни Хитлеровских фашистичких хорди.“ (подвукао М.М. од Л.)

Потписник овог саопштења Душан Чукић, коме се, као и толиким сличнима, две трећине столећа дозвољавало да блате и бљују по херојима и мученицима равногорске епопеје, суочиће се после рехабилитације „српскога Чиче“, са законским основом да за своје неодговорно клеветање кривично одговара и чак одлежи у затвору.

Додуше, Чукић се за такво своје јавно иступање и по садашњем законодавству подвргао под идеју казне, јер откад су равногорски борци законски ИЗЈЕДНАЧЕНИ са партизанским, нико не би смео ни приватно да изговори ту опасну лозинку мржње, камо ли у јавном обраћању. Али криптодемократске новокомунистичке олигархије које су се смењивале од распада Југославије напросто су се изругивале својој обавези да најпре правду, а онда и закон, спроведу у дело, цинично откривајући титовски континуитет своје владавине.

Сасвим супротно субнорском ишчуђавању, ова рехаблитација долази у прави (ако ли не и у последњи) час, да се у програм обележавања 70. годишњице победе над нацизмом – и код нас, и у Русији и у Европи – уврсти и Равногорски покрет, легитимни наследник свенародног ослободилачког покрета ђенерала Михаиловића и његовог косовско-заветног наслеђа.

Даље, никада више не би смело да се од народа и светске јавности прикрива истина о мучком убиству и мученичкој смрти првог герилца нацизмом поробљене Европе, носиоца највиших савезничких признања и одликовања, за кога се зна(ло) да је, руковођен највишим војничким етосом, свом потоњем убици Јосипу Титу сачувао живот, када су далековиди српски официри, на челу са мајором Вучком Игњатовићем, били наумили да га ликвидирају.

Не би смео да се пропусти ни један дан, камо ли недеље, месеци, године… за обелодањивање и широко обнародовање истине о неслућеним размерама комунистичких злочина у рангу геноцида (довољно је за доказ поменути само БОСАНСКУ ГОЛГОТУ у којој су, подржани тренутачно здруженим совјетским и британским интересом, комунисти масакрирали десетине хиљада српских младића, као увод у исто такво сакаћење на Сремском фронту, да не говоримо о „црвеном терору“ по свим српским градовима и селима који је по „ослобођењу“ однео на десетине хиљада недужних живота и затртих породица).

О правој природи починитеља тих злочина (не само) против српског народа, током протекле и ове године, снебивљиво (јер неподржано) али храбро, сведочи изложба др Срђана Цветковића У ИМЕ НАРОДА Она је пружила више него довољно доказа и разлога да се држава Србија извини своме народу и својим грађанима (кад се већ нештедимице извињавала тамо где нипошто није смела) и приступи доношењу системских закона и одобравању средстава, да се открију и обележе масовне гробнице и стратишта, опоју и у складу са обичајима сахране жртве, именују њихови крвници… Да се са закашњењем од четврк века крене путем који већ четврт века аутабавају други народи које је комунизам усрећио – Словенци, Мађари, Пољаци…

27. фебруар 2015, Београд

Др.Милан Младеновић

У Орашцу две свечаности Народна и Државна

10469279_1434809980143898_3860791616119306635_n

У Орашцу је 15.02.2015. обележен Дан државности, дан када је Карађорђе са србским првацима одлучио да Србија крене у битку за слободу и своју веру.То  је за све Србе један од највећих историјских тренутака…
Свакако би требало да буде највећи празник.Требало би тај дан да покаже… Опширније »

Равногорци забринути због стања у земљи

DSCF1192

Равногорски покрет као државотворна,патриотска  и према народу одговорна организација,суочена са лошим стањем државе и народа одлучио је да разговара са свим патриотским организацијама које су утицале или утичу на политички живот Србије.Циљ разговора је… Опширније »

ПОВОДОМ ПРОСЛАВЕ ДАНА ДРЖАВНОСТИ СРЕТЕЊА ГОСПОДЊЕГ У ОРШАЦУ

Ora-ac (1)

Председништво Равногорског покрета на основу информација и процене ситуације и узимајући у обзир чињеницу да Њ.К.В. Престолонаследник Алексадндар Карађорђевић неће присутвовати прослави, доноси следећу ОДЛУКУ:  
Опширније »

СВЕТОЗАР ФИЛИПОВИЋ

Svetozar Filipovi-

СВЕТОЗАР ФИЛИПОВИЋ

1924 – 2015

Отишао је последњи чича Дражин морнар!
Јуче је у селу Брежђе у 93. години, умро морнарички наредник
Светозар Филиповић.
Био је припадник Горске краљеве гарде, а од 1943. члан морнаричке мисије у Средоземљу.
Сахрана је 4. фебруара у селу Брежђе у 13. сати.

Рат га је затекао у Тивту, као… Опширније »

Конгрес у селу Ба на Светог Саву 2015

DSCF1129

На Св.Саву 27.01.2015.године одржан је традиционални конгрес Равногорског покрета у селу Ба. Делегати области и региона су се окупили  испред цркве у селу Ба, присуствовали Св.Литургији а потом у сали парохијанског дома љубазношћу мештана одржали радни конгрес.

Радни део конгреса отворио је… Опширније »

Наша браћа на Малти

10904817_433683076786394_1287399642_n

Равногорски покрет у складу са својим правилом се обратио поверенику за Малту господину Николи Стојанову да дочека наша два брата из месног одбора Шантаровац и пружи им подршку и помоћ. У складу са тим он их је повезао са амбасадором Бобаном Јовановићем који их је дочекао и… пружио подршку. Доказ да се Равногорски покрет стара о својим члановима ма где год били је ова фотографија са амбасадором. Свима њима желимо успешан боравак на Малти, доброг здравља и поздрављамо их нашим поздравом

С’вером у Бога за Краља и отаџбину!!!

Делегација Равногорског покрета на отварању канцеларије Краљевине Србије у Београду

10940417_846172398776938_478522055139592741_nНа отварању канцеларије удружења Краљевина Србија у Београду по позиву браће из Краљевине Србије присуствовала је и делегација равногораца.Председник Београдског региона,господин Маријан Манић повео је делегацију коју су чинили… Опширније »

Опроштајна реч из Отаџбине за чика Перу Милића

Čika Pera

Све нас у Србским земљама као гром је погодила вест да нас је у Паризу напустио  брат Петар Милић, нама драги чика Пера, најстарији србски емигрант.

Србски народ је краља Петра Првог, од милоште и великог поштовања,  звао чика Пера, што је и… Опширније »

Разговор са ДСС

10896940_890526190978388_2712157965653368366_n

Равногорски покрет, као државотворан, ујединитељски и најачи патриотски покрет у Србији је почео разговоре са патриотским политичким организацијама. Намера Равногорског покрета је да разговара са свим политичким организацијама која су монархистичке а у циљу стварања… Опширније »

Саопштење

Поштована браћо, ви који пратите наш сајт приметили сте да често избацујемо садржаје регионалних гласила а посебно глас западне Србије „Чачански глас“ и „Нови пут“ гласило поморавског округа. Ове медијске куће су вршећи часно и поштено свој посао, у циљу благовременог и истинитог обавештавања јавности давали простор и… Опширније »

ДРЖАВНИ ТЕРОР ПРОТИВ ПОРОДИЦЕ ПОВЕРЕНИКА РАВНОГОРСКОГ ПОКРЕТА

Чим је на свом сајту Равногорски покрет објавио вест да је г. Ненада Стојанова именовао за свог повереника на острву Малта на којем живи бројна србска заједница, будно око посткомунистичких тлачитеља Србије није дуго чекало да уочи слабу тачку неустрашивог витеза и домаћина: Његову породицу коју у њиховом Качареву, у Банату, надомак… Опширније »

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ НА МАРКОВАЧКОМ ЈЕЗЕРУ

10937370_10205878092499809_1806483595_n

Члан саветодавног одбора Равногорског покрета Срђан Срећковић се уврстио међу победнике на пливању за Часни Крст о Богојављењу. Пливање је одржано на Марковачком језеру у организацији Дејана Лазаревића. Срђан Срећковић Је заступао Равногорски покрет, Чуваре Карађорђеве Славе, Козачку станицу Благовести. Учествовали су припадници елитних јединица КОбри, ПТЈ-а, Гарде и врхунски спортисти.