Десет година од смрти Данила Лазовића: Познати уметници у част великог глумца

Данило ЛазовићСећање на познатог глумца Данила Лазовића, кога памтимо по бројним улогама, не бледи ни после десет година од смрти.

Славни уметник преминуо је 25. марта 2006. од инфаркта, у 55. години живота.

Пријатељи га памте као пожртвованог, вредног, оданог, али и дружељубивог боема и доброг саговорника, а породица као великог узора, веселог и приврженог породици.

 

Десет година након што нас је напустио један од наших најпознатијих глумаца Данило Лазовић, у Прибоју ће од 2. до 5. новембра у његову част бити одржан четврти по реду фестивал “Дани Данила Лазовића”.

Фестивал ће бити отворен изложбом “Бард међу бардовима”, након чега ће публика бити у прилици да ужива у програму “Стенд даун са Небојшом Миловановићем” глумца Југословенског драмског позоришта Небојше Миловановића.

Други дан резервисан је за монодраму “О глуматању” Слободана Ћустића и програм “Прибој кроз културу и уметност”.
Трећег дана поред радионице “Стилови говорења поезије”, вечерњи програм обележиће “Данилу у част”, програм у којем ће наши познати уметници причати о славном глумцу и говорити поезију. Учествују глумци: Љиљана Благојевић, Драган Гаги Јовановић, Нада Блам, Вук Костић, Калина Ковачевић
и домаћин фестивала Михаило Лаптошевић.

Учесници програма "Данилу у част"

Учесници програма “Данилу у част”

Четврти дан обележиће надметање студената глуме из Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије, у говорењу поезије. Студенте ће оцењивати стручни жири у саставу: проф.др Радован Кнежевић, председник жирија, проф. Емина Муфтић, проф. Тихмир Стојановски, првакиња Атељеа 212 Дара Џокић и прошлогодишњи победник Страхиња Блажић.

Гост глумац овогодишњег фестивала биће првакиња Атељеа 212 Горица Поповић, док ће музички гост бити Биља Крстић. Фестивал ће на овој вечери представити и победника трећег “Интернет конкурса у говорењу поезије”.

Горица Поповић, гост глумац

Горица Поповић, гост глумац

Победник фестивала понеће престижну награду “Повеља Данило Лазовић” и новчани део у износу од хиљаду евра у динарској противвредности, која се обезбеђује под покровитељатвом предсеника општине Прибој.

 

Напиши коментар