Обавештење и позив на Равну Гору

сајт Bilbord 2018 дани равне горе copyРавногорски покрет и председник РП Момчило Живковић позивају браћу Pавногорце, Четнике, Монархисте и све честите Србе да дођу на СВЕСРПСКИ равногорски сабор на Равној Гори 12. маја 2018. године на Св. Василија Острошког и да присуствујемо светој литургији у цркви Св. Ђорђа у 9 часова.

Затим, у братској љубави обједињени, са свећама воштаницама…. присуствујемо парастосу Ђенарала Драже Михаиловића Вожда Трећег Српског станка и свим честитим саборцима, јунацима, који дадоше своје животе за Краља и Отаџбину…

У 11:30 часова, обраћање духовника РП, Проте Драгомира Јовановића, обраћање председника РП Момчила Живковић, и сарадника, српских историчара и гостију.

У 12 часова почиње културно-уметнички програм.

Почетком априла 2018.године у Ваљеву је одржан састанак руководства Равногорског покрета на ком су присуствовали: комадант гарде РП војвода Мишо Весић, заменик председника РП Милан Баришић, потпредседник РП председник западне области Радован Костић, председник региона Колубара Павле Анђелић са представником Српске православне цркве духовником РП протом Драгомиром Јовановић. На предолг владике Ваљевског Милутина усвојено је и договорено да СВЕСРБСКИ РАВНОГОРСКИ САБОР буде прва субота по Ђурђевдану, а на Марковдан излазе на Равну Гору гардисти са комадантом Мишом Весић и подижу традиционално заставу и отварају дане Равне Горе. Од Марковдан до прве суботе по Ђурђевдану када је централна прослава СВЕСРБСКОГ РАВНОГОРСКОГ САБОРА и обележавање ТРЕЋЕГ СРБСКОГ У СТАНКА под војдством ђенерала Драгоњуба Михаиловића.

IMG-a8185058eaad16114aef6d74d1ae7d9f-V

Драга браћо Равногорци, сматрамо као обавезу да упознамо млађу браћу равногорце да је руководство Равногорског покрета радило на предмету и случају цркве Св. Ђорђа на Равној Гори да би из приватног поседа прешла у посед Српске православне цркве, и да служи целокупном православном народу.

Прошлу годину је црква на Равној Гори прешла у посед СПЦ.

На састанку са владиком Милутином у Ваљеву 2010. год био је присутан председник Срђан Срећковић са сарадницима и на састанку је договорено да на том предмету испред СПЦ буде задужен и ради духовник протојереј Милован Теовановић, а испред Равногорског покрета у то време начелник секретаријата Милан  Баришић, а данас заменик председника РП. На том предмету рађено је пар година и на самом завршетку предмета и преласка цркве у оквире СПЦ на велику нашу жалост упокојио се изненада протојереј Милован Теовановић, коме ћемо бити вечито захвални за све што је учинио за Равногорски покрет и Равну Гору,  а нас равногорце је неизмерно задужио, тако да је владика Милутин именовао за духовника и цркву на Равној Гори проту Драгомира Јовановића.

сајт Bilbord 2018 - svesrpski sabor

У Ваљеву, на састанку прошле године, од стране владике Милутина и духовника Драгомира предложено је да Равногорски покрет и сва наша браће се обједине и да се обележавање подизања Трећег Српског устанка убудуће организује под покровитељством СПЦ и РП и да буде Свесрпски Равногорски Сабор на Равној Гори и то први викенд ( субота ) после Ћурћевдана. Да сви станемо под једну заставу, заставу Српске Православне цркве, и да позовемо сву браћу Равногорце, Четнике, Монархисте, све православце и обожаваоце лика и дела ђенерала Драже Михаиловића, и свих наших војвода, команданата четничких јединица који су дали своје животе за Краља и Отаџбину.

Драга браћо, наш духовник и руководство РП, позивају на јединство и раде на обједињавању честите браће равногораца, четника и монархиста.

Исто тако, на предлог духовника, руководство покрета је договорило да се убудуће окупимо на Равној Гори у јулу на Дражин дан, дан када је наш ђенерал Дража ликвидиран ,а убијен је 17. јула на исти дан кад је убијен и Руски Цар Николај, а ни то није сигурно случајно, а убиство и цара николаја и Ђенерала Драже починили су безбожници, комунистички зликовци и ако Бог да, убудуће сваке године да се окупимо и да присуствујуемо парастосу на Равној Гори ђенералу дражи и Руском Цару Николају.

Браћо Равногорци, Четници, Монархисти и сви честити српски роде,  очекујемо да и ви желите као и ми, да се сви објединимо и дођемо на Равну гору на СВЕСРБСКИ РАВНОГОРСКИ САБОР и као честити Светосавци наставимо светосавским путем јединства, слоге и победе.

сајт Bilbord 2018 дани равне горе copy

С вером у Бoга за крст часни и злободу златну.

Равна гора победити мора..

 

Одбор за маркетинг и информисање РП.

Напиши коментар