ТОПОЛСКО – БАШКА РЕЗОЛУЦИЈА О НАЦИОНАЛНОМ МОНАРХИСТИЧКОМ БЛОКУ СРБИЈЕ усвојена 27.01.2011.године

Сачињавање ове резолуције је условљено иницијативом Равногорског покрета на Видовдан 28.јуна 2009.год на Косову на Газиместану, позивајући све националне монархистичке организације за сарадњу у оснивању НАЦИОНАЛНОГ МОНАРХИСТИЧКОГ БЛОКА,а коју је прихватио Сабор Монархиста Србије, где би тако јединствени и сложни помагали свом народу и отаџбини.Резултат заједничког рада је сачињавање ова резолуције коју су потврдиле обе скупштине…

 

  1. Разлог оснивања и првенствени циљ НАЦИОНАЛНОГ МОНАРХИСТИЧКОГ БЛОКА СРБИЈЕ / НМБС /је ширење бројности националног блока у циљу повезивања монархиста у Србији и свих монархиста из расејања за васпостављање парламентарне монархије Србије, са наследним монархом из Династије Карађорђевић, по важећем Правилнику Краљевског Дома.

 

2.Полазећи да је уставна парламентарна монархија најкавлитетнији и за Србију најпотребнији систем владавине Национални монархистички блок Србије сматра да је монархија једини систем који може данас да помогне Србији ка њеном опоравку на економском, политичком, војном, дипломатском па и моралном путу за бољу будућност и добробит народа.

 

3.Национални монархистички блок Србије ће штити територијални интегритет, суверенитет и Устав Државе Србије поштујући принципе добросуседских односа и међународне сарадње са свим земљама света на принципима билатералне и мултилатералне сарадње.Залагаће се да је неотуђиви део Србије КОСОВО колевка српске духовности.

 

  1. Национални монархистички блок Србије поштује и гаји добре односе са вековном историјском религијском институцијом српског народа СРПСКОМ ПРАВОСЛАВНОМ ЦРКВОМ.Циљ Националног монархистичког блока Србије је да се уздигне изнад било какве врсте етничког, политичког или верско идеолошког раскола и да политичким и истински демократским методама штити интересе, не само српског правослсавног народа, већ свих народа у Србији, као и њихових вредности традиције, обичаја и културе уз поштовање принципа мултиетичности и мулти културалности.

 

  1. Национални монархистички блок Србије ће се посебно залагати за принцип поштовања породице као основе сваког друштва и подизање морала и поштовања традиције и тако остварити заштиту традиционалних, духовних и културолошких вредности и интереса, српског хришћанског народа.

 

6.Деловање Националног монархистичког блока Србије темељи се на поштовању и уважавању сваког националног, верског и страначког

опредељења. То деловање не може бити уперено против појединца или неке групе грађана.Кроз своје деловање развијаће духа демократије,

толеранције, поштовања и уважавања.

 

7.Национални монархистички блок Србије ће стално и примерено деловати у домаћој и међународној јавности како би се српској власти, грађанима Србије и читавом свету доказала исправност ставова српских монархиста, и пренела чврста уверења да уставна парламентарна монархија представља добар пут Србије у будућност.

 

8.Национални монархистички блок Србије ће се активно залагати на ширењу свести да је васпостављање Краљевине Србије начин да се уклони наслеђе вишедеценијског тоталитаризма и да се обнови историјски континуитет српског друштва и државе.

 

  1. Национални монархистички блок Србије ће у складу са Резолуцијом 1481 Парламентарне Скупштине Савета Европе која је усвојена 25. јануара 2006.године о

Потреби за међународном осудом злочина тоталитарних комунистичких режима и у

вези Резолуције 1096 из 1996. године о мерама за уклањање наслеђа бивших тоталитарних комунистичких система инсистирати да се изврши морална оцена и осуда извршених злочина који играју важну улогу у образовању младих генерација. Национални монархистички блок Србије је уверен да је свест о историји један од предуслова да се избегну слични злочини у будућности.

Национални блок верује да жртве злочина извршених од стране тоталитарних комунистичких режима које су још увек живе, или њихове породице, заслужују саосећање, разумевање и признање сопствених патњи и да треба убрзати поступак рехабилитације невиних.

 

  1. Национални монархистички блок Србије ће у складу са историјским чињеницама свих погинулих палих за интерес државе / само су видели другачије интересе/ у којој живимо / СРБИЈЕ/ у циљу стварања националног блока предложити дан / Дан истине и прaштања/.

 

11.Национални монархистички блок Србије се залаже да власништво, укључујући и оно које припада црквама, а које је било нелегално или неправедно присвојено од стране државе, национализовано, конфисковано или на било који други начин одузето за време владавине комунистичких тоталитарних система, у начелу буде враћено оригиналним власницима у потпуности, ако је могуће без повреде права тренутних власника који су стекли власништво у доброј намери, или права станара који су власништво изнајмили у доброј намери, а без угрожавања напретка процеса демократских реформи. У случајевима када то није могуће, требало би исплаћивати само материјалну надокнаду. Појединачни случајеви потрживања и сукоба око повраћаја имовине требало би да се решавају на суду.

 

  1. Национални монархистички блок Србије ће успостављати блиску сарадњу са монархистима у свету и указивати на искуства монархија у организацији државног уређења и на квалитет живота њихових грађана.

 

13.Национални монархистички блок Србије ће резултате сваке акције достављати медијима, канцеларијијама Династије Карађорђевић и свим удружењима у оквиру Националног монархистичког блока Србије.

 

14.Залагањем за васпостављање насилно и нелегитимно прекинуте уставне парламентарне монархије, Национални монархистички блок Србије се залаже за стабилан и миран развој српске државе уз непрестано залагање за побољшање стандарада живота свих становника Србије.

 

Национални монархистички блок Србије се залаже да се свим грађанима Србије, пружи и гарантује апсолутна заштита приватног власништа и слободног уживања у њему.

 

  1. Национални монархистички блок Србије ће уз континуирано залагање образовањем, упознавањем и информисањем становникa Србије о

вредностима и предностима, традиционалног, али модерног вида монархијског државног уређења и борбом за повратак Монархије у Србију са веома израженом социјалном правдом.

 

  1. Како се број чланова Националног монархистичког блока Србије

повећава из дана у дан нови чланови потписују ову резолуцију уз обавезно стављање датума прихватања резолуције.

 

Равногорски покрет и Сабор Монархиста Србије су покренули иницијативу и сачинили резолуцију, а очекујемо све добронамерне националне организације и странке које желе да помогнемо Србији, да буду учесници и да се на братским основама договоримо о начину спровођења ТОПОЛСКО – БАШКЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ која има благослов СПЦ , и да  обожени, сложни и јединствени на Светосавском путу успемо, једином исправном путу који нас води до циља и победе.

Због планираног протокола о свечаном потписивању резолуције и временском прстору, очекујемо да сви заинтересовани за договор о потписивању резолуције контактирају на  бројеве телефона  +38165/289-6039 +38165/917-9874 +38164/144-5172

 

Унапред захвални.

С’ ВЕРОМ У БОГА ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ

С’ ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ

Напиши коментар