УТАМНИЧЕНА СРБИЈА, 72 ГОДИНА БЕЗ ГРОБА ВОЈНОГ МИНИСТРА КРАЉЕВИНЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ

10945791_777291185660137_5792485919361694522_oСрбијо, мајко, где си кренула!? Не скрећи са Светосавског пута – Светосавски пут је једини исправан пут.

Равногорски покрет у овом моменту принуђен је да актуелној власти покуша да укаже на исправно решење, да реагује на све оно непожељно што се дешава у нашој мајци Србији и да осуди начин… на који се ова држава понашала према вожду Трећег српског устанка, првом герилцу у поробљеној Европи, министру ђенералу Драгољубу – Дражи Михаиловићу. У овој Србији, ево, сведоци смо да ова влада немани моћи ни могућности да буде стварно демократска, онаква каква треба да буде, иако се назива – демократска. Ова влада жели да иде у Европу, а не жели да спроводи европске одлуке и резолуције, нпр. Резолуцију бр. 1481 Парламентарне скупштине Савета Европе, усвојену 25. јануара 2006. Резолуција СЕ, коју су прихватиле и спровеле у дело све бивше комунистичке земље, подразумева међународну осуду злочина тоталитарних комунистичких режима. А медији поново покушају да замајавају српску јавност приказујући партизанске филмове. Најстроже осуђујемо обмањивање омладине приказивањем комунистичке лажне пропаганде да би разбили јединство Србског народа. И ако је влада донела одлуку да равногорци имају иста права у овој држави, што је до данас остало само мртво слово на папиру. Ниједан равногорац још није добио пензију, а причамо о некој демократији и правима – то је срамотно за ову државу и демократију. Председништво Равногорског покрета тражи од Владе Србије да Резолуцију о осуди комунистичких злочина стави на дневни ред и прихвати је, а да потом престане величање комуниста који су ову Србију довели до пропасти, и што је најтрагичније, духовно уништили генерације. Председништво Равногорског покрета је формирало одбор који ће радити на проналажењу земних остатака Вожда Трећег српског устанка Ђенерала Драже  Михаиловића и свих Равногораца, Четника, Свештенства и Монархиста. Овом одбору РП су се придружиле друге националне и четничке организације и поручујемо српским политичарима и целој српској јавности да је срамота што до данас досадашње владе Србије нису  то урадиле али ми равногорци верујемо у Бога и верујемо да ће се политичари уразумети и да је дошло време да пронађемо земне остатке Ђенерала Драже Михаиловића и да се сахрани уз највише војне почасти, и подигне споменик у центру Београда као у другим градовима Србије  као и његовим официрима и саборцима. Влада треба да донесе одлуку да се морају отворити тајни досијеи и применити закон (о лустрацији и реституцији). Овом приликом се захваљујемо саветнику председника Србије господину Оливеру Антићу као и другим који су помогли при  рехабилитацији Ђенерала Драгољуба Михаиловића и да се исправи неправда и комунистичке лажи. Равногорски покрет је покушавао годинама да се исправи неправда према ђенералу Дражи али смо успели кад смо у договору са Војиславом Михаиловићем поднели захтев за рехабилитацију и тек кад је председник Равногорског покрета Срђан Срећковић са сарадницима замолио господина Антића, то је једна од најчаснијих активности покрета.

 

Равногорски покрет тражи од ове Владе разумевање и достојанство, те да прихвати предлог Равногорског покрета да се уради национални програм у коме би национални и духовни интереси били изнад приватних, страначких или било којих других. Том програму свој допринос дале би Српска православна црква и српске националне организације, а подржала би га Његова светост патријарх српски г. Иринеј. Председништво Равногорског покрета донело је одлуку да РП, као следбеници   идеја и дела ђенерала Драгољуба – Драже Михаиловића и носиоци  интелектуалне својине ђенерала Драгољуба – Драже Михаиловића нећемо више толерисати, ни дана ни часа, прикривање истине о Ђенаералу Дражи, равногорцима и монархистима који су дали животе у борбама за свој народ, Краља и отаџбину.

Равногорски покрет иде својим Светосавским путем и ПОЗИВА који желе јединство, да се ОБЈЕДИНИМО, и јединствени и сложни изборимо за нашу идеју, за МОНАРХИЈУ, ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ.

С’ ВЕРОМ У БОГА ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ

С’ ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ

Напиши коментар